Waarom hout kiezen voor uw bijgebouw?


Duurzaam
Het driehonderd jaar oude eikenhouten schrijnwerk van het paleis van Versailles. De vakwerkhuizen in de streek van Malmédy en Stavelot – in goede staat en bewoond sinds 1750. De houten woningen in Brugge en Gent uit de zeventiende eeuw. Allemaal mooie voorbeelden van de duurzaamheid van hout.

Gezond
Een Finse studie over het binnenklimaat van de woning bevestigt dat het gezond wonen is in een omgeving met veel hout. Houten vloeren, wanden en plafonds vormen een buffer. Het natuurlijke absorptievermogen van onbehandelde houtoppervlakken houdt de luchtvochtigheid stabiel. En dat speelt een grote rol voor het leefcomfort. Bovendien vermindert het ook het risico op allergieën, astma en infecties van de luchtwegen.

Hygiënisch
Hout is ook heel geschikt voor in de keuken. Onderzoekers vergeleken de overlevingskansen van bacteriën op hout, plastic en staal. Het resultaat? Bacteriën hebben veel minder overlevingskansen op hout. Voor rechtstreeks contact met voedingswaren verdient hout dus duidelijk de voorkeur.

Zuinig
Hout is poreus: zodat het weinig weegt, en toch heel goed isoleert. In vergelijking met andere materialen, heeft het ook een heel lage thermische geleidbaarheid. Dat betekent dat gebouwen met, of van, hout een goede energiehuishouding hebben. Er is haast geen temperatuurverschil tussen het houtoppervlak en de omgeving. En bij hout zijn er ook geen koudebruggen. Dus: geen koudestraling of condenswater. Hout voelt altijd ‘warm’ aan, koelt traag af en warmt traag op. Veel stoken of koelen in een kamer met hout is dus niet nodig. En dat bespaart energie.

Brandveilig
Hout beschermt zichzelf, en is dus brandveilig. Áls het verbrandt, vormt zich een houtskoollaag aan de oppervlakte. Die vertraagt de verbranding, en beschermt zo het onderliggende hout. Houten constructies worden dan ook ‘over gedimensioneerd’ en halen gemakkelijk een hoge brandweerstand.

Comfortabel
Hout voelt behaaglijk aan. Omdat het goed isoleert, is het aangenaam om aan te raken.
En hout is natuurlijk gewoon ook aangenaam om naar te kijken. Het verwijst naar natuur, naar levende materie.

Onderhoudsvriendelijk
Veel werk aan hout? Niet als u voor kwaliteitsvolle houtsoorten kiest. Franse eik, Siberische lariks, Padoek, Afrormosia, Western Red Ceder, enz... Om maar enkele houtsoorten te noemen, hebben geen onderhoud nodig.

Mooi
En last but not least: hout is gewoon mooi. Voor elke toepassing kiest u uit tientallen houtsoorten, met elk hun eigen kleur en patroon. Variatie troef!

$type=one$c=5$comment=0$author=0$rm=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=blogging$cate=1$count=10$meta=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=two$count=10$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$comment=0$author=0$cate=1$hide=home

Bekijk ook onze video's_$type=carousel

Naam

agenda,7,faq,4,in de kijker,13,nieuws,11,video,4,
ltr
item
De Boomkamer | Sfeervolle Bijgebouwen: Waarom hout kiezen voor uw bijgebouw?
Waarom hout kiezen voor uw bijgebouw?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjq6IvJu6rvY4KWg07kTWzwZnuBrd-NXhPz1AngprfQlmGej8agd7B9NqSWmNd0wxoykKhZh0Wodjber1NnMmc1o_PYX_jQDSZmXtKCWz14Ud20W65L1P3GIOpqQx3L8XBjNz_RHCOYI0mx/s640/DeBoomkamer+waarom+hout.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjq6IvJu6rvY4KWg07kTWzwZnuBrd-NXhPz1AngprfQlmGej8agd7B9NqSWmNd0wxoykKhZh0Wodjber1NnMmc1o_PYX_jQDSZmXtKCWz14Ud20W65L1P3GIOpqQx3L8XBjNz_RHCOYI0mx/s72-c/DeBoomkamer+waarom+hout.jpg
De Boomkamer | Sfeervolle Bijgebouwen
http://www.bijgebouwlimburg.be/2016/12/waarom-voor-hout-kiezen-voor-uw.html
http://www.bijgebouwlimburg.be/
http://www.bijgebouwlimburg.be/
http://www.bijgebouwlimburg.be/2016/12/waarom-voor-hout-kiezen-voor-uw.html
true
5565968008928915331
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden ONTDEK MEER Lees meer Antwoord Verwijder antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Ontdek meer AANBEVOLEN VOOR JOU LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago > 5 weken geleden Volgers Volg DEZE INHOUD IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy